Rūgštūs išrūgų miltai
Rūgštūs išrūgų miltai išgaunami iš varškės išrūgų, gaunamų iš varškės gamybos, Mozzarella ir Cottage sūrių sodrinimo, ir džiovinimo. Rūgštūs išrūgų miltai yra naudojami daugiausia duonos ir konditerijos gamyboje, o taip pat kaip komponentas pašarams.
Fizinės savybės:
Spalva | balta-kreminė, vienoda |
Skonis ir kvapas | tipiškas, švarus, truputį rūgštokas, be pašalinių kvapų |
Užterštumas | pagal ADPI max. B |
Energetinė vertė 100 g | 1289 kJ 308 kcal |
Cheminės savybės:
Drėgmė, % | max. 4.0 |
Baltymai, % | min. 11.0 |
Pelenai, % | max. 10.5 |
Laktozė, % | max. 10.5 |
Riebalai, % | max. 2.0 |
pH | min. 5.4 |
Mikrobiologinės savybės:
Viso augalų | max. 50.000/g |
Koliformų | <10/g |
Listeria monocytogenes | nerasta/25g |
Salmonella | nerasta/25g |
Staphylococcus aureus | < 10/g |
Įpakavimas
Daugiasluoksniuose 25 kg popieriniuose maišuose su polietilenu.
500-1,000 kg Didmaišiuose.
Laikymas
Produktas turėtų būti sandėliuojamas nedidesnėje, kaip 25°C temperatūroje ir drėgmė neturėtų viršyti 75%.
Galiojimas - 12 mėnesių nuo pagaminimo datos.